FAQ

WAAROM IS SEO BELANGRIJK?

SEO, zoekmachineoptimalisatie, is belangrijk voor de vindbaarheid van een website. Consumenten zijn online op zoek naar informatie, producten en/of entertainment. Dus is het belangrijk dat je website gevonden wordt. Websites worden door de software van zoekmachines gerangschikt op onder andere snelheid, relevantie en betrouwbaarheid. Wanneer jouw website aansluit op de eisen van zoekmachines, is de kans groter dat je website een hoge positie in de ranking bereikt. Dit is belangrijk, want websitebezoekers klikken vooral op de bovenste posities van een ranking.

IS MIJN WEBSITE ZONDER SEO ONVINDBAAR?

Niet per se. Zoekmachineoptimalisatie is vooral belangrijk wanneer je veel online concurrentie hebt. Je website kan ook op andere manier gevonden worden. Bijvoorbeeld via een link op je social-mediakanaal. Ook zijn er websites die helemaal niet openbaar zijn. Bedrijfswebsites voor medewerkers bijvoorbeeld. Of een besloten patiënten portaal. Voor de meeste websites geldt echter dat het belangrijk is dat ze via zoekmachines vindbaar zijn.

WAARUIT BESTAAT SEO

SEO (Search Engine Optimization) bestaat uit technische en de inhoudelijke verbeteringen van een website. Het doel van de optimalisaties is om een goede ranking te behalen, zodat je meer bezoekers aantrekt. Op pagina-niveau heeft SEO o.a. als doel om de zichtbaarheid van een de pagina rondom een specifiek zoekwoord of een bepaalde zoekterm te verbeteren.

HOE KAN IK MIJN WEBSITE OPTIMALISEREN?

Website-optimalisatie doe je door meerdere onderdeel aan te pakken. Zowel op gebied van techniek als inhoud. Een snelle laadtijd en goede inhoudelijke informatie zijn hoofdvoorwaarden. Een website moet ook betrouwbaar en veilig te gebruiken zijn. Aanbevelingen in de vorm van links die naar jouw website verwijzen (linkbuilding) zijn ook belangrijk. Op elk gebied zijn dus optimalisaties uit te voeren. Eén gebied aanpassen is niet meer voldoende om een hoge ranking te krijgen. Daarnaast heb je geduld nodig. Zoekmachine-optimalisatie is een marathon, geen sprint.

ZIJN ER VERSCHILLENDE SOORTEN SEO?

Ja. Elke vorm van SEO  is een onderdeel van zoekmachine marketing (SEM). Afhankelijk van de SEM kan het gaat om algemene zoekmachineoptimalisatie, maar ook om lokale SEO, image search, YouTube SEO of Amazon SEO. Bij lokale SEO is de focus gericht op de lokale vindbaarheid. Image search is gericht op vindbaarheid van afbeeldingen-pagina van Google. Wanneer je met video’s werkt is het belangrijk om goed gevonden te worden YouTube, de op Google na grootste zoekmachine. Amazon SEO bestaat uit zoekmachineoptimalisatie voor vindbaarheid op specifiek dit platform.

 
HOE BEGIN JE MET SEO?

SEO start met analyses. Je kijkt naar de prestaties van je eigen website (als je die al hebt) en onderzoekt wat anderen in jouw niche doen. Hoe staat het met de website snelheid, de structuur, de website toegankelijkheid en veiligheid? Wat is de huidige indexering? Welke websitepagina’s doen het al goed, en welke niet? Hoe zit het met de huidige linkbuilding? Bij zowel een bestaande als nieuwe website is het belangrijk om doelen te omschrijven. Het doel zal altijd meer dan: ‘hoger in Google komen’. Wil je meer verkopen en zo ja waar en wat? Wil je meer aanvragen voor een brochure of inschrijvingen voor een website? Welke zoekwoorden zijn voor jouw merk, product of bedrijf belangrijk? Dit is belangrijke informatie voor de contentcreatie. De lijst is nog langer, maar de strekking is waarschijnlijk duidelijk: SEO start met onderzoeken, analyseren en een plan van aanpak schrijven.

Is eenvoudigSEO een Online Marketingbureau?

Nee. EenvoudigSEO maakt onderdeel uit van Tekstwerk Ellen Beringen. In de loop der jaren heb ik als redacteur en copywriter met veel goede online marketeers en website-makers samengewerkt. Ik stel graag een passende partner aan je voor, wanneer je een expert op gebied van SEO-dienstverlening zoekt. Dit kost je niets en verplicht tot niets. Het bespaart je vooral tijd. Bovendien weet je dat je een goede partij spreekt. Jullie werken daarna wel of niet samen verder. Dat is aan jou.

Voor wie werken jullie?

Als tekstschrijver werk ik voor bladenmakers, voor online marketingbureaus en voor websitebeheerders. De focus ligt vooral op micro-organisaties en ZZP voor wie samenwerken met een marketing agency te ingewikkeld, niet nodig of te duur is. Dit kan het geval zijn wanneer je een prima website hebt en alleen behoefte hebt aan regelmatige aanvulling op je content in de vorm van blogs en/of landingspagina’s. Je kunt deze als document bestellen, maar we kunnen de content ook voor je in het CMS van je website plaatsen. Wil je een nieuwe website, gaan adverteren in de Google zoekmachine (SEA) of heb je iemand nodig die je helpt bij vernieuwing van je SEO- of online-marketingstrategie? Dan laat ik je kennismaken met SEO-buddy’s : experts uit mijn netwerk, die ik je zonder aarzelen kan aanraden op basis van bewezen expertise en kwaliteit. Neem voor vragen of mogelijkheden contact op.

Ik heb al een website, kunnen jullie deze vullen met blogs?

Ja, dat doen we graag! We zijn er ook, of misschien wel juist, voor kleine ondernemingen voor wie een volledig programma van een online marketingbureau een stap te veel is. Wanneer je al een website hebt, maar deze wilt optimaliseren met SEO-blogs, kunnen wij deze voor je schrijven. Je hebt keus of je de teksten in Word wilt ontvangen, maar we kunnen ze ook direct voor je in het CMS plaatsen. Neem contact met ons op en we vertellen je er alles over.

Kunnen jullie landingspagina’ voor mij schrijven?

Ja, dat doen we graag! We zijn er ook, of misschien wel juist, voor kleine ondernemingen voor wie een volledig programma van een online marketingbureau een stap te veel is. Wanneer je al een website hebt en je vindbaarheid wilt vergroten d.m.v. SEO-landingspagina’s, kunnen wij deze voor je schrijven. Je hebt keus of je de teksten in Word wilt ontvangen, maar we kunnen ze ook direct voor je in het CMS plaatsen. Neem contact met ons op en we vertellen je er alles over.

Wat kosten jullie blogs en landingpagina’s?

Een SEO-blog of SEO-ladingspagina tot 750 woorden kost 75 euro. De prijs is inclusief een eventuele correctieronde. Een meta description doen we er ook bij. Je content wordt geschreven door betrokken tekstschrijvers die zich goed verdiepen in jouw doel en doelgroep. En natuurlijk zijn alle teksten uniek!

Scroll naar boven